Εκτύπωση

Τα σουτζουκάκια του χορτοφάγου

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Τα σουτζουκάκια του χορτοφάγου

Επειδή τα σουτζουκάκια είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά και επιπλέον ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς τα λατρεύετε, σας παροτρύνουμε να τα δοκιμάσετε σε αυτή την ωραιότατη χορτοφαγική εκδοχή με ρεβίθια αντί κιμά. Είναι υγιεινά, απίθανα και φυσικά μπορείτε να τα καταναλώσετε άφοβα στις περιόδους νηστείας.

Υλικά

- 400 γρ. ρεβίθια
- 1 πατάτα, βρασμένη και λιωμένη
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.σ. ταχίνι
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
- Αλεύρι
- Σπορέλαιο

Για τη σάλτσα

- 500 γρ. ντομάτα, τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. πελτές
- 100 ml γλυκό κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. δυόσμος

Εκτέλεση

Καταρχάς, μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 8 ώρες σε νερό, ώστε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μούλτι, ρίχνοντας λίγο-λίγο από το νερό που τα μουλιάσαμε. Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το ταχίνι, την πατάτα, καθώς επίσης και το αλατοπίπερο. Αφού ζυμώσουμε καλά το μείγμα, πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας, τα αλευρώνουμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Τέλος, τα βάζουμε λίγα-λίγα σε ένα βαθύ τηγάνι με λάδι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αφού αυτό συμβεί, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα μας, ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα, ενώ στο τέλος ρίχνουμε και τον δυόσμο.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, θυμάρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, μπορούμε να συνοδεύσουμε με πουρέ.

Καλή σας όρεξη!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.