Λικέρ ρόδι
Υλικά
- 1 κιλό σπόρια ροδιού
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λίτρο κονιάκ
- 2 ξύλα κανέλας
- 2 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζουμε τα ρόδια και βάζουμε τα σπόρια τους σε μια γυάλα. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα και τέλος τα γαρύφαλλα. Ανακατεύουμε το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα.
Το αφήνουμε για 40 μέρες σε σημείο που να φωτίζεται από τον ήλιο (εκτός του σπιτιού μας). Τις πρώτες μέρες κουνάμε λίγο τη γυάλα, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Αφού περάσουν οι 40 μέρες, σουρώνουμε το ποτό και το μοιράζουμε σε μπουκάλια. Το φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος.
Σχόλια
Προσθήκη νέου σχολίου
+8
#
Κατερίνα
10-05-2013 15:30
Υπέροχη ιδέα!!! Έχουμε πολλές ροδιές στο σπίτι και ποτέ δεν είχα σκεφθεί να φτιάξω λικέρ! Και πάλι ευχαριστώ πολύ!!!
Απάντηση
| Απάντηση με παράθεση |
Παράθεση
+9
#
despina tsilidou
19-09-2013 09:51
Κατά την άποψή μου, το κονιάκ είναι καλύτερα να προστίθεται μετά τις 30 ημέρες, για να μην εξατμιστεί. Και αντί για κονιάκ δοκιμάστε το και με τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο . Έτσι κι αλλιώς η συνταγή είναι πραγματικά υπέροχη !!!!!!!
Απάντηση
| Απάντηση με παράθεση |
Παράθεση
+4
#
tzi
31-01-2014 23:57
Έφτιαξα αυτή τη συνταγή φέτος για πρώτη φορά και έγινε καταπληκτική!!
Απάντηση
| Απάντηση με παράθεση |
Παράθεση