Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα
Υλικά
Εκτέλεση
Αρχικά, τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα τυριά και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε επίσης το ζαμπόν και το πιπέρι, 4 φύλλα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε μέσα 6 φύλλα βουτυρωμένα και αδειάζουμε όλη τη γέμιση, καλύπτοντας με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
Τώρα απλά χαράζουμε ελαφρά τη ζαμπονοτυρόπιτα και την κολλάμε προς τα κάτω, χωρίς να την πιέζουμε. Ακολούθως, αφού χτυπήσουμε καλά με το μίξερ τα αυγά και το γάλα, περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να σταθεί.
Το μόνο που απομένει τώρα είναι να ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 60 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να φουσκώσει και να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!