Τεμπελοτυρόπιτα από τα Καλάβρυτα
Υλικά
- ½ κιλό φέτα (αν θέλουμε προσθέτουμε κοπανιστή ή και κομμάτια σκληρού τυριού με συνολικό βάρος όμως ½ κιλό)
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 5 αυγά
- Φρυγανιά τριμμένη
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε σε ένα μπολ τη φέτα με το χέρι και όλα τα τυριά μαζί αν βάλουμε και διαφορετικά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και σε αυτά προσθέτουμε τα τυριά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και το νερό και το αλεύρι εναλλάξ και λίγο λίγο. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Αδειάζουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε με φρυγανιά την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας