Σαλάτα ρόκας με κρέας πάπιας
Υλικά
Εκτέλεση
Αρχικά, χαράζουμε το στήθος πάπιας διαγωνίως από την πλευρά της πέτσας. Βάζουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο σε μια γαβάθα και τοποθετούμε από πάνω το κρέας με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω. Ανακατεύουμε το ξίδι, 3 κ.σ. λάδι και τα μπαχαρικά και περιχύνουμε με το μείγμα.
Αφού μαρινάρουμε το στήθος πάπιας για 4 ώρες, το παίρνουμε από τη μαρινάτα. Βάζουμε 2 κ.σ. λάδι να κάψουν και τηγανίζουμε το κρέας από τις δυο πλευρές του. Προσθέτουμε τη μαρινάτα και τις ελιές και τα διατηρούμε όλα στη φωτιά για ακόμη 5 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μαζί με τις ελιές μέσα σε μεμβράνη κουζίνας.
Τέλος, κόβουμε το κρέας σε φέτες και το τοποθετούμε μαζί με τις ελιές πάνω σε φύλλα ρόκας, προσθέτοντας παρμεζάνα και περιχύνοντας με βινεγκρέτ.
Καλή σας όρεξη!