Πατατόπιτα με μανιτάρια και πιπεριά
Υλικά
Εκτέλεση
Πατάμε τις πατάτες με το πιρούνι ή με το πρες πουρέ για να τις πολτοποιήσουμε και στη συνέχεια τις κρατάμε στην άκρη.
Σε 2 κ.σ. σοτάρουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Τα προσθέτουμε μαζί με τα υγρά τους στις πατάτες, μαζί και το τυρί, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
Στρώνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε τη γέμιση έτσι ώστε να αφήσουμε μικρό κενό στις άκρες για να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και πατάμε καλά τις άκρες να κλείσει η πίτα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας.
Καλή απόλαυση!
***Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση ψιλοκομμένο ζαμπόν και να αντικαταστήσουμε το σκληρό τυρί με μία σκληρή φέτα που θα δώσει πιο πολύ σπιρτάδα στη γεύση μας.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας