Πικάντικα αυγά με τυρί
Γρήγορο καλοκαιρινό φαγητό, ιδανικό για μετά την παραλία!
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε για 2-3 λεπτά την ντομάτα μας σε νερό που βράζει, την αφαιρούμε και την βουτάμε σε κρύο νερό. Έτσι μπορούμε να την ξεφλουδίσουμε εύκολα. Κατόπιν την τεμαχίζουμε σε μικρά καρέ και την κρατάμε στην άκρη. Δεν πετάμε τα υγρά που θα βγάλει.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε την ντομάτα μας για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα αυγά αφότου τα χτυπήσουμε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να σφίξουν. Τέλος προσθέτουμε το τυρί μας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε το φαγητό να βγάλει τα υγρά του. Λίγο πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Αν βάλουμε καυτερή πιπεριά μπορούμε να τη σοτάρουμε στην αρχή με την ντομάτα για πιο πολύ ένταση στη γεύση. Αλατίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή απόλαυση!
***Σερβίρουμε ιδανικά το φαγητό μας κρύο πάνω σε φέτες χωριάτικου ψωμιού με μία κουταλιά ελαιόλαδο.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας