Κρεμμυδόπιτα
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο να μαλακώσουν καλά σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν. Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη για να καραμελώσουν ελαφρώς. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά ακόμα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα αντικολλητικό ταψί ή ελαφρώς λαδωμένο, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση καλά και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα και αυτά ένα ένα. Αν χρησιμοποιήσουμε φύλλα κουρού τοποθετούμε ένα κάτω και ένα επάνω. Προνοούμε να έχουμε απλώσει τα κάτω φύλλα λίγο πιο έξω από το ταψί ώστε τα επάνω φύλλα να κλείσουν με τα κάτω, διπλώνοντας τις άκρες.
Βουτάμε ένα πινέλο στο γάλα και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Κόβουμε σε κομμάτια χωρίς όμως να φτάσουμε με το μαχαίρι στον πάτο του ταψιού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή ώσπου να ροδοκοκκινίσει το φύλλο μας.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας