Τυρί σαγανάκι
Κλασική συνταγή για να φτιάξετε υπέροχο σαγανάκι!
Υλικά
- Τυρί για σαγανάκι της αρεσκείας μας (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, γκούντα, κλπ.)
- Αλεύρι
- Νερό
- Λεμόνι
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Η διαδικασία για το σαγανάκι είναι απλούστατη και καθόλου χρονοβόρα! Κατ’ αρχάς, κόβουμε όσο τυρί επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε σε φέτες 2 εκατοστών. Βρέχουμε τις φέτες με νερό και τις περνάμε από το αλεύρι, ώστε να κολλήσει σε όλη τους την επιφάνεια, πάνω-κάτω. Ακολούθως, τηγανίζουμε σε λάδι και δυνατή φωτιά το σαγανάκι μας, έως ότου ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Μόλις αυτό συμβεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω μπόλικο λεμόνι, σερβίρουμε και καταναλώνουμε.
Καλή σας όρεξη!