Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με κάστανο
Υλικά
- 1 κιλό κρέμα κάστανου
- 50 ml ρούμι
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. σοκολάτα λιωμένη
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα κάστανου με το ρούμι και το βούτυρο. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί πλήρως.
Ακολούθως, το μεταφέρουμε σε μια μακρόστενη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις παγώσει, το βγάζουμε και ξεφορμάρουμε, ενώ στη συνέχεια κάνουμε γραμμές στην επιφάνειά του με ένα πιρούνι.
Τέλος, πασπαλίζουμε από πάνω µε ζάχαρη άχνη (μπορούμε επίσης αν θέλουμε να γαρνίρουμε με σαντιγύ ή φρούτα) και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!