Σοκολατένιες κρέπες
Υλικά
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα χυλός ενώ σταδιακά προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Σε ένα μεσαίο τηγάνι περίπου 20 εκ. βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί καλά και παίρνουμε με κουτάλα μία δόση από το χυλό αφού ανακατέψουμε λίγο. Ρίχνουμε την κουταλιά στο τηγάνι και αμέσως το περιστρέφουμε ώστε το μίγμα να πάει παντού και να σχηματιστεί μια λεπτή κρέπα.
Ψήνουμε για 2 λεπτά και τη γυρίζουμε. Τη βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε ομοίως, πάντα ανακατεύοντας το χυλό πριν πάρουμε κουταλιά. Ανά 5-6 κρέπες προσθέτουμε και λίγο βούτυρο στο τηγάνι.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας