Εκτύπωση

Κροκέτες μπακαλιάρου

4.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.88 (8 Ψήφοι)

Κροκέτες μπακαλιάρου

Οι πιο νόστιμες και τραγανές μπακαλιαροκροκέτες που έχετε δοκιμάσει. Μπορείτε να τις καταναλώσετε ως μεζέ ή και ως κυρίως πιάτο.

Υλικά

- 600 γρ. μπακαλιάρος
- 4 αυγά
- 250 γρ. γάλα
- Αλεύρι όσο πάρει
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Πριν απ’ όλα, θα πρέπει να πλύνουμε τον μπακαλιάρο και να τον μουσκέψουμε για τουλάχιστον 10 ώρες. Μόλις ξαρμυρίσει, τον ξεκοκαλίζουμε και τον τοποθετούμε κομματάκι-κομματάκι σε ένα μπολ.

Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία με όλο το ψάρι και βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει στο μπολ το παραμικρό κοκαλάκι, ζυμώνουμε ελαφρά ώστε ο μπακαλιάρος μας να γίνει απόλυτα έυπλαστος.

Πλάθουμε τώρα σε μικρά μπαλάκια (σαν κεφτεδάκια) ή όπως αλλιώς μας αρέσει, αλλά πάντα σε μικρό σχετικά μέγεθος (4-6 εκατ.).

Ακολούθως, φτιάχνουμε σε μια λεκανίτσα κουρκούτι, χρησιμοποιώντας το γάλα, τα αυγά και το αλεύρι. Ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια μπακαλιάρου και από πάνω λίγο πιπεράκι.

Βάζουμε τώρα ένα τηγάνι με λάδι στη φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις αυτό συμβεί, τοποθετούμε σιγά-σιγά τον μπακαλιάρο και τηγανίζουμε έως ότου οι κροκέτες μας να ροδίσουν.

Κατά το σερβίρισμα, βάζουμε μπόλικο λεμονάκι και συνοδεύσουμε ιδανικά με ωραιότατη σπιτική σκορδαλιά.

Καλή σας όρεξη!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.