Κροκέτες μπακαλιάρου
Οι πιο νόστιμες και τραγανές μπακαλιαροκροκέτες που έχετε δοκιμάσει. Μπορείτε να τις καταναλώσετε ως μεζέ ή και ως κυρίως πιάτο.
Υλικά
Εκτέλεση
Πριν απ’ όλα, θα πρέπει να πλύνουμε τον μπακαλιάρο και να τον μουσκέψουμε για τουλάχιστον 10 ώρες. Μόλις ξαρμυρίσει, τον ξεκοκαλίζουμε και τον τοποθετούμε κομματάκι-κομματάκι σε ένα μπολ.
Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία με όλο το ψάρι και βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει στο μπολ το παραμικρό κοκαλάκι, ζυμώνουμε ελαφρά ώστε ο μπακαλιάρος μας να γίνει απόλυτα έυπλαστος.
Πλάθουμε τώρα σε μικρά μπαλάκια (σαν κεφτεδάκια) ή όπως αλλιώς μας αρέσει, αλλά πάντα σε μικρό σχετικά μέγεθος (4-6 εκατ.).
Ακολούθως, φτιάχνουμε σε μια λεκανίτσα κουρκούτι, χρησιμοποιώντας το γάλα, τα αυγά και το αλεύρι. Ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια μπακαλιάρου και από πάνω λίγο πιπεράκι.
Βάζουμε τώρα ένα τηγάνι με λάδι στη φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις αυτό συμβεί, τοποθετούμε σιγά-σιγά τον μπακαλιάρο και τηγανίζουμε έως ότου οι κροκέτες μας να ροδίσουν.
Κατά το σερβίρισμα, βάζουμε μπόλικο λεμονάκι και συνοδεύσουμε ιδανικά με ωραιότατη σπιτική σκορδαλιά.
Καλή σας όρεξη!