Εκτύπωση

Ρίξατε κατά λάθος πολύ αλάτι στο φαγητό; Υπάρχει λύση…

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Ρίξατε κατά λάθος πολύ αλάτι στο φαγητό; Υπάρχει λύση…

Σας έχει τύχει ποτέ να ρίξετε πολύ αλάτι στο φαγητό από απροσεξία και να μην τρώγεται με τίποτα; Πρόκειται για κάτι που έχει συμβεί ακόμα και στους πιο έμπειρους μάγειρες, αλλά ευτυχώς υπάρχει τρόπος να διορθωθεί. Δεν χρειάζεται συνεπώς ούτε να πανικοβάλεστε, ούτε φυσικά να πετάξετε το φαγητό στα σκουπίδια.

Το κόλπο είναι πολύ παλιό και οι γιαγιάδες μας το γνώριζαν! Αν μαγειρεύετε σε κατσαρόλα, ρίξτε μέσα στο φαγητό ένα κομμάτι ξερό ψωμί ή μία πατάτα και απλά περιμένετε για λίγα λεπτάκια. Χάρη στο άμυλο, έχουν και τα δύο την ιδιότητα να απορροφούν το αλάτι, οπότε αποτελούν για εμάς σωτήριες λύσεις. Αφού γίνει η… δουλειά, το ψωμί το αφαιρείτε μετά από λίγη ώρα, ενώ την πατάτα μπορείτε και να την αφήσετε. 

Άλλος τρόπος να διορθώσετε το λάθος σας είναι να προσθέσετε λίγη ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα, προκειμένου να περιορίσει την αλμύρα. Ωστόσο, προσέχετε πολύ αν δοκιμάσετε αυτή τη λύση γιατί σε περίπτωση που πέσει λίγη παραπάνω ζάχαρη απ’ όσο χρειάζεται, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη χειρότερο και το φαγητό πλέον θα καταλήξει, αναπόφευκτα, στον κάδο των σκουπιδιών.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.