Εκτύπωση

Πότε τα ψάρια είναι φρέσκα;

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (6 Ψήφοι)

Πότε τα ψάρια είναι φρέσκα;

Το ιδανικό για να είμαστε σίγουροι ότι τα ψάρια που θα βάλουμε στο τραπέζι μας είναι πράγματι φρέσκα θα ήταν να τα ψαρεύουμε οι ίδιοι. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για τους περισσότερους από εμάς, θα πρέπει να ξέρουμε τουλάχιστον να τα διακρίνουμε.

Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Υπάρχουν μερικές απλές ενδείξεις που μαρτυρούν αν ένα ψάρι είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο, τις οποίες θα πρέπει πάντοτε να έχουμε στο μυαλό μας. Έτσι, λοιπόν, πριν αγοράσουμε θα πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:

- Το ψάρι που έχει μόλις αλιευθεί είναι εντελώς άοσμο. Λίγο αργότερα κάνει την εμφάνισή της η οσμή της θάλασσας και σιγά-σιγά η μυρωδιά γίνεται εντονότερη. Η μυρωδιά του μπαγιάτικου ψαριού είναι πολύ βαριά και σχεδόν ανυπόφορη. 

- Τα μάτια του φρέσκου ψαριού είναι λαμπερά και εξέχουν.

- Τα βράγχια του φρέσκου ψαριού έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα ή ροζ. Είναι υγρά και όχι στεγνά, θαμπά ή καφετιά.

- Το φρέσκο ψάρι έχει το φυσιολογικό του χρώμα και είναι λαμπερό.

- Ένα φρέσκο ψάρι είναι σκληρό και άκαμπτο. Αν το ακουμπήσεις στην παλάμη σου σχηματίζει ένα τόξο προς τα πάνω. Αν το πιέσεις με το δάχτυλο δεν αφήνει σημάδι και το κρέας είναι τόσο ελαστικό που επανέρχεται πολύ γρήγορα.

- Το φρέσκο ψάρι καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα, ενώ τα εντόσθιά του αφαιρούνται ολόκληρα χωρίς να κόβονται.

- Η σάρκα του μαγειρεμένου φρέσκου ψαριού αποσπάται εύκολα από το κόκαλο χωρίς να διαλύεται. Επίσης, το κόκαλο δεν είναι σκούρο γκρι ή μαύρο, αλλά λευκό.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.