Εκτύπωση

Αφράτα μουστοκούλουρα

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Αφράτα μουστοκούλουρα

Υλικά

1 και 1/4 της κούπας σπορέλαιο
1 κούπα χυμός πορτοκάλι
1 κούπα πετιμέζι
3/4 της κούπας ζάχαρη
6-7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 και 1/2 κ.γ. σόδα
3 κ.σ. κονιάκ
4 κ.σ. κακάο
3 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Πρώτα-πρώτα, βάζουμε στο μίξερ όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά για λίγα λεπτά. Αμέσως μετά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε.

Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα μας και παράλληλα ανακατεύουμε έως ότου η ζύμη μας να μαλακώσει και να μην κολλάει στα χέρια.

Θα πρέπει τώρα να αφήσουμε στην άκρη τη ζύμη για λίγη ώρα (15-20 λεπτά αρκούν) και ακολούθως μπορούμε να ξεκινήσουμε να πλάθουμε τα μουστοκούλουρα.

Τέλος, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-17 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια   

 
Καίτη Προβελεγγίου-Α
+1 # Καίτη Προβελεγγίου-Α 18-09-2013 19:36
Με ποια αναλογία μπορώ να αντικαταστήσω το πετιμέζι με μούστο;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
Αφροδίτη
0 # Αφροδίτη 19-09-2013 02:16
Μαρία νομιζω οτι πρεπει να βάλεις τη διπλή ποσοτητα. Αντί δηλαδη 1 κουπα πετιμεζι βαλε 2 κούπες μούστο νομιζω οτι αρκει. Τωρα για σιγουρα ας πουν και τα παιδιά εδώ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.