Αφράτα μουστοκούλουρα
Υλικά
1 και 1/4 της κούπας σπορέλαιο
1 κούπα χυμός πορτοκάλι
1 κούπα πετιμέζι
3/4 της κούπας ζάχαρη
6-7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 και 1/2 κ.γ. σόδα
3 κ.σ. κονιάκ
4 κ.σ. κακάο
3 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Πρώτα-πρώτα, βάζουμε στο μίξερ όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά για λίγα λεπτά. Αμέσως μετά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε.
Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα μας και παράλληλα ανακατεύουμε έως ότου η ζύμη μας να μαλακώσει και να μην κολλάει στα χέρια.
Θα πρέπει τώρα να αφήσουμε στην άκρη τη ζύμη για λίγη ώρα (15-20 λεπτά αρκούν) και ακολούθως μπορούμε να ξεκινήσουμε να πλάθουμε τα μουστοκούλουρα.
Τέλος, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-17 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια
Προσθήκη νέου σχολίου
+1
#
Καίτη Προβελεγγίου-Α
18-09-2013 19:36
Με ποια αναλογία μπορώ να αντικαταστήσω το πετιμέζι με μούστο;
Απάντηση
| Απάντηση με παράθεση |
Παράθεση
0
#
Αφροδίτη
19-09-2013 02:16
Μαρία νομιζω οτι πρεπει να βάλεις τη διπλή ποσοτητα. Αντί δηλαδη 1 κουπα πετιμεζι βαλε 2 κούπες μούστο νομιζω οτι αρκει. Τωρα για σιγουρα ας πουν και τα παιδιά εδώ.
Απάντηση
| Απάντηση με παράθεση |
Παράθεση