Σοκολατένια αμυγδαλόπιτα με σως σοκολάτας
Αμυγδαλόπιτα
Υλικά
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 24 εκ. και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
Ανακατεύοντας προσθέτουμε τη ζάχαρη με τα αυγά, την αμυγδαλόσκονη και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε στη φόρμα και βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά και στη συνέχεια στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά
Σως σοκολάτας
Υλικά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια ή ψιλοκομμένη, με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει καλά και να ενωθεί η σοκολάτα με τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αφήνουμε την αμυγδαλόπιτα να κρυώσει καλά και τη σερβίρουμε περιχυμένη με τη σως σοκολάτας.
Tips
-
Για να έρθει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου το αφήνουμε εκτός ψυγείου για αρκετές ώρες. Ελέγχουμε να είναι πολύ μαλακό.
-
Καλύτερα είναι να έχουμε και τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-
Για να ασπρίσουμε τα αμύγδαλα τα βράζουμε σε μπόλικο νερό για πέντε λεπτά και κατόπιν τα ξεφλουδίζουμε. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί ή πετσέτα πριν τα χτυπήσουμε σε σκόνη.
-
Σε όλα τα γλυκά μας καλό είναι να χρησιμοποιούμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Βοηθάμε την παρασκευή μας να φουσκώσει.
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας