Γαλατόπιτα με μαρέγκα
Υλικά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι με τη μισή ζάχαρη και ρίχνουμε το γάλα ζεστό μέχρι να αρχίσει να βράζει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, το ξύσμα, το αλάτι και τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους.
Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα φύλλα ενώ τα περνάμε με λιωμένο βούτυρο ανάμεσά τους με πινέλο. Περιχύνουμε με το μίγμα και το αφήνουμε να κρυώσει για να περιχύσουμε με τη μαρέγκα μας.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, απλώνουμε πάνω από την κρέμα με κορνέ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας