Φαβοκεφτέδες
Υλικά
Για τη φάβα
- 3 φλ. νερό
- 1 φλ. φάβα
- ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο καθαρισμένο
- 1 φύλλο δάφνης
Για τους κεφτέδες
- 1/3 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- ½ φλ. δυόσμο
- 1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
- Αλάτι και πιπέρι
- Σιμιγδάλι ψιλό για το πασπάλισμα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για τη φάβα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Μόλις η φάβα πιει όλο το νερό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και την αφήνουμε να κρυώσει.
Εν συνεχεία, βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε για λίγη ώρα. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους πανάρουμε με ψιλό σιμιγδάλι και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Καλή σας όρεξη!