Το αυθεντικό τσιζκέικ Νέας Υόρκης
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα. Σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας και λίγο στα πλαϊνά, ενώ το πατάμε με ένα ποτήρι για να γίνει η βάση μας συμπαγής.
Αφού βάλουμε τη φόρμα για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη sour cream και το ξύσμα λεμονιού μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί, Ακολούθως, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση που φτιάξαμε προηγουμένως, ισιώνουμε την κορυφή και ψήνουμε στο φούρνο για 60 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το τσίζκεικ μέσα στο φούρνο να κρυώσει για 2 ώρες με την πόρτα μισάνοιχτη και μετά το βάζουμε για τουλάχιστον 6 ώρες ψυγείο. Τέλος, διακοσμούμε από πάνω με τα φρούτα της επιλογής μας και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!





