Στρούντελ
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ να μουλιάσουν για μία ώρα. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε τις σταφίδες αφού τις σουρώσουμε, τη ζάχαρη, την κανέλα με τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και αφού απλώσουμε το ένα φύλλο στη λαμαρίνα του φούρνου το αλείφουμε με πινέλο. Από πάνω στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα και τα βουτυρώνουμε ένα ένα.
Στο κέντρο των φύλλων και κατά μήκος απλώνουμε το μίγμα μας και το σχηματίζουμε με τα χέρια σε χονδρό μπαστούνι. Διπλώνουμε τις μικρές πλευρές των φύλλων πάνω από τη γέμιση για να τη φυλακίσουμε και τυλίγουμε σε όχι πολύ σφιχτό ρολό για να μη σκιστεί.
Αλείφουμε το στρούντελ με βούτυρο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει. Πριν σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!
***Χρησιμοποιήστε μαργαρίνη αντί για βούτυρο και κάντε το γλυκό σας νηστίσιμο.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας