Εκτύπωση

Στρούντελ

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (10 Ψήφοι)

Στρούντελ

Υλικά

- 6 φύλλα κρούστας
- 1.300 γρ. μήλα
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
- 50 γρ. κονιάκ
- 50 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη 
- 150 γρ. βούτυρο
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ να μουλιάσουν για μία ώρα. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε τις σταφίδες αφού τις σουρώσουμε, τη ζάχαρη, την κανέλα με τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και αφού απλώσουμε το ένα φύλλο στη λαμαρίνα του φούρνου το αλείφουμε με πινέλο. Από πάνω στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα και τα βουτυρώνουμε ένα ένα. 

Στο κέντρο των φύλλων και κατά μήκος απλώνουμε το μίγμα μας και το σχηματίζουμε με τα χέρια σε χονδρό μπαστούνι. Διπλώνουμε τις μικρές πλευρές των φύλλων πάνω από τη γέμιση για να τη φυλακίσουμε και τυλίγουμε σε όχι πολύ σφιχτό ρολό για να μη σκιστεί. 

Αλείφουμε το στρούντελ με βούτυρο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει. Πριν σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!

***Χρησιμοποιήστε μαργαρίνη αντί για βούτυρο και κάντε το γλυκό σας νηστίσιμο.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.