Νηστίσιμα γλυκάκια με μπύρα και καρύδα
Την υπέροχη συνταγή για τα πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκάκια μάς έστειλε η Εύη Μήτσου Καπετάνου από τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής και την ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζετε τα υλικά από τη ζύμη και ζυμώνετε πολύ καλά. Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια πλάθετε στρογγυλά μικρά μπαλάκια και τα βάζετε με τη σειρά στο ταψί πατώντας τα ελαφρά και αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο. Τα αφήνετε να κρυώσουν και ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του για 4-5 λεπτά.
Σιροπιάζετε με ζεστό σιρόπι τα γλυκάκια και πασπαλίζετε με την καρύδα.
Καλή επιτυχία!