Πανετόνε
Υλικά
Εκτέλεση
Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά στο χλιαρό νερό και σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά, τους κρόκους και το αλάτι. Προσθέτουμε στο μίγμα τη διαλυμένη μαγιά, τα ¾ από το αλεύρι και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε το μίγμα μας μέχρι να έχουμε μία ζύμη λεία και μαλακή. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα φρουί γλασέ και ζυμώνουμε ξανά.
Αλείφουμε ένα μπολ με λιωμένο βούτυρο και βάζουμε μέσα τη ζύμη, τη σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 2 ώρες).
Αλείφουμε μία φόρμα για πανετόνε με λιωμένο βούτυρο και αφού ζυμώσουμε ξανά τη ζύμη μας την βάζουμε μέσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί ξανά για άλλες 2 ώρες περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 160 για μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας