Καριόκες νηστίσιμες από την Μπαρμπαρίγου
Αυτές οι καριόκες αποτελούν έναν τέλειο γλυκό πειρασμό σοκολάτας, που είναι ό,τι πρέπει για να κεράσατε τους φίλους σας, είτε νηστεύουν, είτε όχι!
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και την κανέλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο να πάρει βράση.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε επίσης το κονιάκ, την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και τη φρυγανιά, ανακατεύοντας καλά για να γίνει η ζύμη.
Τώρα έχουμε δύο επιλογές: Μπορούμε είτε να ανοίξουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και να κόψουμε με κουπ-πατ, είτε να κάνουμε τη ζύμη ρολό, όπως τον κορμό, και αφού παγώσει να το κόψουμε σε φέτες.
Όπως κι αν επιλέξουμε να το κάνουμε, ακολούθως βουτάμε τις καριόκες μας σε λιωμένη κουβερτούρα, ώστε να καλυφθούν καλά.
Αφού τις αφήσουμε σε λαδόκολλα να κρυώσουν και να στεγνώσουν, τις τυλίγουμε σε χαρτάκια και τις διατηρούμε εκτός ψυγείου, σε δροσερό μέρος.
Καλή επιτυχία!