Εκτύπωση

Κρεατόπιτα

4.2857142857143 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.29 (7 Ψήφοι)

Κρεατόπιτα

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο για πίτες
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνίσιος
- 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 αυγά και 1 για το άλειμμα
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον κιμά να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε 5 λεπτά να μαγειρευτεί. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε μέσα το μίγμα του κρέατος, το μαϊντανό, τα κουκουνάρια και την τριμμένη γραβιέρα. 

Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί 5 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντας με πινέλο το καθένα. Απλώνουμε τη γέμιση και σηκώνουμε τις άκρες των φύλλων περιμετρικά του ταψιού. Απλώνουμε και τα υπόλοιπα 5 φύλλα λαδώνοντας ξανά και κλείνουμε τις άκρες γυρίζοντας και ενώνοντάς τες με τις από κάτω έτσι ώστε η πίτα μας να κλείνει.

Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και αραιωμένο με λίγο νερό και χαράζουμε με μαχαίρι την πίτα μας πριν την βάλουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. 

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Σχόλια  
olga
+2 # olga 27-10-2013 16:40
vraia h syntagh .....egv thn kanv me mia paralagh...ta ayga ta exv brasei sfhkta k ta cilokobv,,,k dixnv ligh feta. :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.