Συκώτι μοσχαρίσιο στο τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε το συκώτι σε ένα φαρδύ σκεύος με γάλα να το καλύπτει και το αφήνουμε εκεί για μία ώρα. Αυτό θα βοηθήσει το συκώτι να αποβάλει την ιδιαίτερη μυρωδιά του. Αφαιρούμε από το γάλα και στεγνώνουμε καλά πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά μαζί με ελάχιστο ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε το συκώτι και το τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Θέλουμε να ροδίσει καλά από κάθε πλευρά χωρίς να το καψαλίσουμε.
Όταν το αφαιρέσουμε από το τηγάνι το αφήνουμε για λίγα λεπτά να «σταθεί» πάνω σε μία επιφάνεια για να στεγνώσουν τα υγρά του εσωτερικά. Το σερβίρουμε αφού το αλατίσουμε στο τέλος -για να μη σφίξει το κρέας- μαζί με ρίγανη και λεμόνι. Συνοδεύουμε με αρακά, πατάτες τηγανητές ή μια σαλάτα της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας