Εκτύπωση

Συκώτι μοσχαρίσιο στο τηγάνι

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.00 (10 Ψήφοι)

Συκώτι μοσχαρίσιο στο τηγάνι

Υλικά

- ½ κιλό μοσχαρίσιο συκώτι σε λεπτές φέτες του 1 cm
- Γάλα φρέσκο
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Λεμόνι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε το συκώτι σε ένα φαρδύ σκεύος με γάλα να το καλύπτει και το αφήνουμε εκεί για μία ώρα. Αυτό θα βοηθήσει το συκώτι να αποβάλει την ιδιαίτερη μυρωδιά του. Αφαιρούμε από το γάλα και στεγνώνουμε καλά πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά μαζί με ελάχιστο ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε το συκώτι και το τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Θέλουμε να ροδίσει καλά από κάθε πλευρά χωρίς να το καψαλίσουμε.

Όταν  το αφαιρέσουμε από το τηγάνι το αφήνουμε για λίγα λεπτά να «σταθεί» πάνω σε μία επιφάνεια για να στεγνώσουν τα υγρά του εσωτερικά. Το σερβίρουμε αφού το αλατίσουμε στο τέλος -για να μη σφίξει το κρέας- μαζί με ρίγανη και λεμόνι. Συνοδεύουμε με αρακά, πατάτες τηγανητές ή μια σαλάτα της αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.