Λιμοντσέλο
Υλικά
Εκτέλεση
Αφήνουμε τις φλούδες των λεμονιών για μία εβδομάδα μέσα στο οινόπνευμα ή στο ποτό. Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε και τη λουίζα και συνεχίζουμε για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σουρώνουμε το οινόπνευμα ή το αλκοόλ και το ρίχνουμε σε γυάλινο μπουκάλι μαζί με το σιρόπι επίσης αφού το σουρώσουμε. Αφήνουμε το μίγμα ως έχει για 2-3 μέρες και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.
***Το σερβίρουμε κρύο σαν απεριτίφ, δημιουργούμε κοκτέιλ ή το προσθέτουμε σε συνταγές για να δώσουμε άρωμα λεμονιού.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας
Σχόλια
η λουιζα ειναι ενα βοτανο που εχει γευση λεμονιου.την λενε και λεμονοχορτο
την πουλανε στα φυτωρια και στη λαικη σε αποξηραμενη μορφη για τσαι
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.