Εκτύπωση

Λιμοντσέλο

4.1785714285714 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.18 (14 Ψήφοι)

Λιμοντσέλο

Υλικά

- Φλούδες από 8 λεμόνια
- 1 λίτρο οινόπνευμα ποτοποιείου ή 1 λίτρο βότκα
- 700 γρ. ζάχαρη
- 1.200 γρ. νερό
- 1 κλωναράκι λουίζα

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις φλούδες των λεμονιών για μία εβδομάδα μέσα στο οινόπνευμα ή στο ποτό. Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε και τη λουίζα και συνεχίζουμε για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σουρώνουμε το οινόπνευμα ή το αλκοόλ και το ρίχνουμε σε γυάλινο μπουκάλι μαζί με το σιρόπι επίσης αφού το σουρώσουμε. Αφήνουμε το μίγμα ως έχει για 2-3 μέρες και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.

***Το σερβίρουμε κρύο σαν απεριτίφ, δημιουργούμε κοκτέιλ ή το προσθέτουμε σε συνταγές για να δώσουμε άρωμα λεμονιού.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Σχόλια  
anna
0 # anna 20-11-2013 20:07
ti einai louiza ????
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
γιώτα
0 # γιώτα 21-11-2013 18:06
απαντηση στην αννα:
η λουιζα ειναι ενα βοτανο που εχει γευση λεμονιου.την λενε και λεμονοχορτο
την πουλανε στα φυτωρια και στη λαικη σε αποξηραμενη μορφη για τσαι
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
γιώτα
0 # γιώτα 21-11-2013 18:08
προσοχη οι φλουδες του λεμονιου πρεπει να κοβονται πολυ λεπτες χωρις το ασπρο γιατι πικριζει
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.