Λιμοντσέλο
Υλικά
Εκτέλεση
Αφήνουμε τις φλούδες των λεμονιών για μία εβδομάδα μέσα στο οινόπνευμα ή στο ποτό. Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε και τη λουίζα και συνεχίζουμε για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σουρώνουμε το οινόπνευμα ή το αλκοόλ και το ρίχνουμε σε γυάλινο μπουκάλι μαζί με το σιρόπι επίσης αφού το σουρώσουμε. Αφήνουμε το μίγμα ως έχει για 2-3 μέρες και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.
***Το σερβίρουμε κρύο σαν απεριτίφ, δημιουργούμε κοκτέιλ ή το προσθέτουμε σε συνταγές για να δώσουμε άρωμα λεμονιού.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας
η λουιζα ειναι ενα βοτανο που εχει γευση λεμονιου.την λενε και λεμονοχορτο
την πουλανε στα φυτωρια και στη λαικη σε αποξηραμενη μορφη για τσαι