Αγαπημένα κεφτεδάκια με καρότο και μυρωδικά στο φούρνο
Υλικά
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε λίγο νεράκι, τόσο ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη και να μην είναι στεγνή. Τοποθετούμε σε μπολ, καλύπτουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στο μεσαίο επίπεδο.
Συνοδεύουμε ιδανικά με τηγανιτές πατάτες που επίσης μπορούμε να κάνουμε στο φούρνο ως εξής:
Κόβουμε πατάτες για τηγανιτές. Τις απλώνουμε σε ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει χαρτί ψησίματος και τις αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε σε αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια στον αέρα για ακόμα 15 λεπτά περίπου. Πάντα κοιτάμε το φαγητό μας για να υπολογίσουμε τους χρόνους. Πριν γυρίσουμε στο γκριλ, βγάζουμε το ταψί και ραντίζουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο και ρίγανη ή θυμάρι.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας