Κεφτεδάκια με ούζο
Υλικά
- 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μόνο την ψίχα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 σφηνάκι ούζο
- Αλεύρι για το αλεύρωμα
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού σε νερό. Μόλις τραβήξει όσο νερό χρειάζεται τη βγάζουμε, τη στύβουμε και τη θρυμματίζουμε.
Σε μπολ ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το ψωμί μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αυγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το ούζο και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για μία ώρα.
Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας