Χτυπητή
Υλικά
- 500 γρ. φέτα τριμμένη
- 250 γρ. φρέσκο ανθότυρο ή μυζήθρα μαλακή ανάλατη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 καυτερή πιπεριά πράσινη ή 2 μικρές τσίλι
- ½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις ψιλοκόβουμε και τις σοτάρουμε με το μισό από το ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα τυριά στο μπλέντερ, τις πιπεριές με το λάδι τους και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την πάπρικα (αν βάλουμε) και χτυπάμε το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Τοποθετούμε στο ψυγείο αν δε σερβίρουμε αμέσως. Επειδή σφίγγει πολύ στο ψυγείο, πριν το σερβίρουμε βγάζουμε 15 λεπτά νωρίτερα.
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας