Μαγιονέζα σπιτική
Υλικά
Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα χειρός τους κρόκους πολύ γρήγορα και προσθέτουμε τη μουστάρδα συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό. Σταδιακά προσθέτουμε το μισό λάδι σε πολύ αργή ροή, να πέφτει σαν κλωστή, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Μόλις έχουμε προσθέσει το μισό λάδι, και ενώ το μίγμα μας θα έχει μια παχιά υφή, προσθέτουμε το ξύδι. Σταδιακά και με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι. Τελειώνουμε με λίγο αλάτι, λίγο χυμό από μισό λεμόνι και δοκιμάζουμε τη γεύση. Αναλόγως με το γούστο μας μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα λεμόνι ή αλάτι.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας