Μανιταρόσουπα
Υλικά (για 4 άτομα)
Εκτέλεση
Βράζουμε λίγο νερό και με αυτό καλύπτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια. Αφήνουμε κατά μέρος για αργότερα. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 5 λεπτά.
Σουρώνουμε τα πορτσίνι και κρατάμε το νερό όπου μουλιάσανε τα μανιτάρια. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 5λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό (αφού τον ζεστάνουμε) και το νερό που κρατήσαμε από το μούλιασμα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα την κρεμ φρες (ή την κρέμα γάλακτος) και μαγειρεύουμε για ακόμα λίγα λεπτά.
Χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ για να ομογενοποιήσουμε τη σούπα. Αν δε διαθέτουμε ραβδομπλέντερ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζεστό υγρό, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την περνάμε σε μπλέντερ ή multi. Αν και το ραβδομπλέντερ είναι αυτό που θα δώσει σωστή υφή. Στη συνέχεια την περνάμε από μία λεπτή σίτα – μπορούμε να το παραλείψουμε αν δεν έχουμε χρόνο. Αφήνουμε τη σούπα κατά μέρος και συνεχίζουμε με τα κρουτόν.
Κόβουμε το ψωμί σε κύβους και ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε τους κύβους του ψωμιού και τους αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ και περιχύνουμε με τα σταιβς ή τον μαϊντανό και τα κρουτόν και ελάχιστο ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας