Μπαρμπούνια στο τηγάνι
Υλικά
- ½ κιλό μπαρμπούνια καθαρισμένα
- Αλεύρι
- Αλάτι χονδρό
- Πιπέρι
- Σπορέλαιο για τηγάνισμα
- Δενδρολίβανο φρέσκο ή ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σπορέλαιο και ρίχνουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Αφαιρούμε το σκόρδο μετά από 1-2 λεπτά ίσα ίσα να δώσει άρωμα. Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά τα ψάρια τα περνάμε από χονδρό αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
Κααλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας