Γαρίδες με ντομάτα και ούζο
Υλικά
- ½ κιλό γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες νο.2
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ντομάτα ώριμη σε κύβους
- 150 ml ούζο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπούκοβο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος, το μαύρο εντεράκι και αφήνουμε μόνο την ουρά και το κεφάλι.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπούκοβο (αν βάλουμε) και τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε για 2 λεπτά να ροδίσουν και προσθέτουμε την ντομάτα.
Ρίχνουμε το ούζο και τις φλαμπάρουμε (προσοχή!). Τις σκεπάζουμε με καπάκι για 1 λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας