Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ
Υλικά
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μπαχαρικά σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το μίγμα από το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο (περίπου 4 χιλ.) και κόβουμε μπισκότα με χριστουγεννιάτικα κουπατ. Αν θέλουμε να τα κρεμάσουμε στη συνέχεια στο δέντρο σαν στολίδια κάνουμε με τη βοήθεια μίας μύτης κορνέ, μία τρυπούλα στην κορυφή κάθε μπισκότου. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα και με το μέγεθός τους. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Σε μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη άχνη με 1 κ.σ. κρύο νερό και σταγόνες χρώματος, αν χρησιμοποιήσουμε, και με ένα λεπτό κορνέ περνάμε τα μπισκότα με το γλάσο σχηματίζοντας τα σχέδια που θέλουμε.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας