Ρύζι μπασμάτι με χρωματιστές πιπεριές και μανιτάρια
Υλικά
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα μαζί με τον αρακά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα υλικά για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κάρυ. Σουρώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα από πιπεριές και μανιτάρια που έχουμε ετοιμάσει.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας