Το πεντανόστιμο πεϊνιρλί του Μάριου
Μια εξαιρετική και πολύ εύκολη συνταγή για το πιο αφράτο και πεντανόστιμο πεϊνιρλί που έχετε δοκιμάσει! Θα το λατρέψετε σίγουρα!
Με τα παρακάτω υλικά θα φτιάξετε δύο μεγάλα ταψιά με 8-10 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που θα έχουν τα πεϊνιρλί σας, οπότε, αν θέλετε ένα μόνο ταψί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μισή δοσολογία. Όσον αφορά τα υλικά της γέμισης, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τροποποιήσεις, βάζοντας ό,τι σας αρέσει ή έχετε στο ψυγείο σας. Για παράδειγμα, αντί για ζαμπόν και μπέικον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλοπούλα, κοτόπουλο, κιμά κλπ ή να προσθέσετε από πάνω λίγο κρεμμύδι για τη γεύση.
Υλικά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά για 1-2 λεπτά. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να μαλακώσει καλά. Αλείφουμε με λίγο λάδι τη ζύμη, σκεπάζουμε από πάνω το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε στη άκρη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου μια ώρα.
Λαδώνουμε δυο μεγάλα ταψιά και ακολούθως μοιράζουμε τη ζύμη μας σε 8-10 κομμάτια (ή και περισσότερα αν θέλουμε τα πεϊνιρλί μας πιο μικρά), τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο σε μακρόστενο φύλλο 1 εκατοστού.
Αφού κάνουμε μια μικρή σχισμή στο πάνω και το κάτω μέρος, βάζουμε στη μέση τα υλικά της γέμισης με τη σειρά από κάτω προς τα πάνω: πελτέ ή κέτσαπ, ζαμπόν, τυρί, μπέικον και τέλος τις πιπεριές.
Αμέσως μετά, πιάνουμε την πάνω και κάτω άκρη που έχουμε κάνει τις σχισμές, διπλώνοντας και κλείνοντας ελαφρώς το πεϊνιρλί μας σαν βαρκούλα, για να μην φύγουν τα υλικά κατά το ψήσιμο. Αν θέλουμε, αλείφουμε γύρω-γύρω τα τοιχώματα με λίγο γάλα.
Τέλος, μοιράζουμε τα πεϊνιρλί μας στα δυο λαδωμένα ταψιά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35 περίπου λεπτά, ανάλογα και με τον φούρνο, ώστε να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά του Μάριου από το Περιστέρι για τους αναγνώστες μας