Εκτύπωση

Μαραθόπιτα από τα Χανιά

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (2 Ψήφοι)

Μαραθόπιτα από τα Χανιά

Υλικά

Για το φύλλο

- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Νερό όσο πάρει
- Αλάτι

Για τη γέμιση

- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 ματσάκι σπανάκι
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Λίγο αλεύρι
- Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε σε λεκάνη τα χόρτα και τα κόβουμε. Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε ένα ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά. Από πάνω τα ραντίζουμε με το αλεύρι.

Κάνουμε μία ζύμη μαλακή με το αλεύρι, νερό και αλάτι. Ανοίγουμε για κάθε πιτούλα 2 φύλλα στρογγυλά ίδιας διαμέτρου όσο πιο λεπτά μπορούμε. Βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και από πάνω στρώνουμε ένα λεπτό στρώμα γέμισης. Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο. Πιέζουμε γύρω γύρω ώστε να κολλήσουν τα φύλλα καλά. 

Σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε την πίτα. Ανακινούμε γιατί πρέπει να γλιστράει. Όταν ροδίσει από τη μία πλευρά τη γυρίζουμε από την άλλη. Συνεχίζουμε έτσι με όλες τις πίτες που θα βγάλουν τα υλικά.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.