Μαραθόπιτα από τα Χανιά
Υλικά
Για το φύλλο
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Πλένουμε σε λεκάνη τα χόρτα και τα κόβουμε. Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε ένα ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά. Από πάνω τα ραντίζουμε με το αλεύρι.
Κάνουμε μία ζύμη μαλακή με το αλεύρι, νερό και αλάτι. Ανοίγουμε για κάθε πιτούλα 2 φύλλα στρογγυλά ίδιας διαμέτρου όσο πιο λεπτά μπορούμε. Βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και από πάνω στρώνουμε ένα λεπτό στρώμα γέμισης. Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο. Πιέζουμε γύρω γύρω ώστε να κολλήσουν τα φύλλα καλά.
Σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε την πίτα. Ανακινούμε γιατί πρέπει να γλιστράει. Όταν ροδίσει από τη μία πλευρά τη γυρίζουμε από την άλλη. Συνεχίζουμε έτσι με όλες τις πίτες που θα βγάλουν τα υλικά.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας