Εκτύπωση

Φιλέτα σολωμού στο φούρνο

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.25 (6 Ψήφοι)
Φιλέτα σολομού με μουστάρδα και τζίντζερ
 
Υλικά για 4 άτομα
 
- 8 μέτρια φιλέτα σολωμού, περίπου 120 γρ. το ένα
- 4-6 πατάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 σελινόριζα, κομμένη σε φέτες
- ½ κουτ. σούπας μουστάρδα με ολόκληρους σιναπόσπορους
- 1-2 κουτ. καφέ κάρυ (προαιρετικά)
- 3-4 φέτες φρέσκο τζίντζερ
- 3 κουτ. σούπας λάδι 
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι και χονδροκοπανισμένο πιπέρι
- 1 πιπερίτσα τσίλι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αλείφοντας με λίγο λάδι ένα πορσελάνινο σκεύος κατάλληλο για τον φούρνο. Στρώνουμε τις πατάτες στον πάτο και από πάνω βάζουμε τις φέτες της σελινόριζας. Ακολούθως, πασπαλίζουμε με το αλάτι τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αλείφουμε τον σολωμό με τη μουστάρδα και τον αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το κάρυ (προαιρετικά) και το ξύσμα λεμονιού, βάζουμε την πιπερίτσα ολόκληρη και μοιράζουμε το τζίντζερ στο σκεύος. Περιχύνουμε το ψάρι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούενο στους 200 βαθμούς, για 15-20 λεπτά. Λίγο πριν από το τέλος, ραντίζουμε το φαγητό με τον χυμό του λεμονιού, το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να ψηθεί, προσέχοντας να μη στεγνώσει. Σερβίρουμε αμέσως, προσέχοντας να βγάλουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα με σπάτουλα για να μη διαλυθούν.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.